Feljelentést tehetett a táncművészeti egyetem rektora az Azonnali cikke nyomán

Feljelentést tett a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, Bolvári-Takács Gábor, így reagálva az Azonnali hétfőn megjelent cikkére, amelyben a korábbi Magyar Táncművészeti Főiskola balettnövendékei számoltak be az őket az intézményben ért mentális terrorról, rendszeres verésekről, szexuális zaklatásról és orális szexre kényszerítésről, valamint korrupcióról – értesült a Magyar Nemzet. 

A kormányközeli lap nem nevezte meg forrását, miközben az MTE honlapján és Facebook-oldalán sem kommunikált a feljelentésről.

A Magyar Nemzet szerint Bolvári-Takács

„azért fordult a rendőrséghez, hogy az egyetemmel oktatói jogviszonyban álló gyanúsítottak ne kerülhessék el a felelősségre vonást. Ha viszont a vádaknak nincs alapjuk, szintén jogi lépéseket tervez a vezető.”

Egy nappal cikkünk megjelenése után az MTE honlapján közzétett nyilatkozatban a rektor bocsánatot kért az egykori növendékektől, illetve az intézményen belüli vizsgálatokat ígért, szükséges esetben pedig büntetőfeljelentést is elképzelhetőnek tartott. A cikkben leírt bűncselekmények egyébként mára mind elévültek.

Kérdéseinkkel megkerestük a táncművészeti egyetemet, amennyiben reagálnak, cikkünket frissítjük.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Osszad, lájkold, ne sajnáld!

A Facebook újfent lenyeste a magyar híroldalak elérését. Tegyél ellene!
Amerikai büntetőalgoritmusok helyett öntudatos magyar polgárokat!

hirlevél

Van még itt cikk a témában:

Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.

comments powered by Source

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.