katalógus cops

Ha megnyitjuk a katalógust a következő kezdőképernyőt láthatjuk:

Többféleképpen rendezhetjük a könyveket, például szerző  szerint:

Például az M betűnél ezt kapjuk:

 

Mikszáth Kálmánnál:

A mappa ikonokra kattintva letöltjük a könyvet (a mappa ikon letölti a könyvet az eredeti könyvolvasóból maradt )

Alapértelmezett beállításnál ha rákattintunk például. A beszélő köntös címre egy lebegő ablakban jelenik meg a könyv és a hozzátartozó információ:

letölthetünk különböző formátumokban és olvashatjuk is a könyvet a “szemre” kattintva, inkább csak beleolvasni érdemes mert nem sok beállítást tartalmaz, és néha hibát jelez akkor is ha minden rendben van.

A keresésnél ha beírunk pár betűt :

hasonló képet láthatunk.

Néhány megjegyzés:

A könyvolvasó része gyakorlatilag használhatatlan, de én sem lecserélni sem eltávolítani nem tudtam.Azt javaslom ne használjuk, ha csak feltétlenül nem érezzük szükségét.

A katalógus része ami használható. A rendszer legnagyobb előnye,részemre, hogy nagyon egyszerűen bővíthető.Ami számomra még nagyon fontos volt, hogy  ne keljen bejelentkeznie a felhasználónak.(mostanában szinte  mindenütt regisztrálni kel ezt mindenképpen el akartam kerülni).

Elvileg egyszerűen vissza lehet lépegetni, ha ez nem működik, kattintsunk a ház ikonra ez mindig működik ekkor vissza kerülünk a katalógus kezdő képernyőjére., ez abban az esetben fordul elő ha a könyvolvasóból lépünk vissza.

A kulcs ikonnál különböző beállításokat találunk, próbálgassuk őket, sok minden nem változik.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.