Lemondott Pusztay András, Index Zrt. vezérigazgatója

Cikkünk frissül!

Lemondott Pusztay András, az Index vezérigazgatója – derül ki egy közleményből, melyet a Kreatív Online szerkesztőségéhez juttattak el.

„Ezúton is szeretném megköszönni Pusztay András eddigi munkáját. Vezérigazgatói tisztségéről való lemondását elfogadtam, és felkértem egy régi jogász barátomat, Ződi Zsoltot, akinek személye számomra garancia arra, hogy az Index továbbra is az ország legolvasottabb online híroldalaként független és hiteles tudjon maradni, hisz nincs másik.”

– írja Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az új vezérigazgató, Ződi Zsolt a közleményben így fogalmaz:

„Nagy megtiszteltetés volt barátom és kollégám, Bodolai László felkérése, amit örömömre szolgált elfogadni. Célom az, hogy az Index megőrizze minden eddigi értékét és piacvezető pozícióját, amitől Index az Index, és ebben számítok a szerkesztőség közreműködésére, ahogy ők is számíthatnak az én tapasztalatomra és támogatásomra.”

Ahogyan tegnap a Mércén is beszámoltunk róla,, az Index munkatársai este közleményt adtak ki, hogy felhívják a figyelmet a lap helyzetére: azt írták, szerkesztőségük átalakítások előtt áll, amely akár a megszűnéshez is vezethet. Még a két éve indított, függetlenségjelző barométert is átállították, amely most azt jelzi, hogy tartalmi függetlenségük és a szerkesztőség érintetlensége veszélyben van, „külső befolyás miatt”.

A közlemény megjelenése előtt, vasárnap délelőtt a 24.hu névtelen forrásra hivatkozva írt arról a tervről, amely szerint az Index vezetőségével olyan átalakítási tervet közöltek, amely alapján a a szerkesztőség egy részét külsős cégekbe szerveznék ki. A terv ötletgazdájaként Gerényi Gábort, az Index egyik alapítóját nevezték meg, aki 2012-ben hagyta ott a portált, a médiától viszont nem szakadt el: a Mandinert kiadó vállalkozás ügyvezetője, illetve közösen tulajdonolja az Azonnalit Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselővel. Gerényi a 24-nek azt nyilatkozta: titoktartási kötelezettsége van, csak a menedzsment hozzájárulásával beszélhetne a részletekről, de az valóban igaz, hogy az Indexnél felkérték tanácsadónak.

Bodolai viszont az Index veszélyeztetettségével kapcsolatos közleményére reagálva a Media1-nek azt mondta: szerinte félrevezették az Indexet, hiszen bár Gerényi Gábor tényleg kidolgozott tanácsadóként egy működési koncepciót az Index számára, csakhogy azt az Index.hu igazgatósága nem fogadta el, Gerényi munkája pedig már véget is ért.

Hozzátette: Pusztay feladata az, hogy kidolgozzon egy másik koncepciót, amivel máshogyan lehet gazdasági racionalizálást végrehajtani, ami a válság miatt ugyanakkor elkerülhetetlen. Arról viszont szerinte nincs szó, hogy szétdarabolnák az Indexet, ahogyan azt a 24.hu állította. Az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke azt is mondta, hogy Pusztay munkájára számítanak ezután is.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az átalakítás ellen hevesen tiltakozó Dull Szabolcs főszerkesztőt tegnap a lap rendkívüli állományülésén eltávolították az Index igazgatóságából. Mint az tegnap kiderült, Bodolai Dullt tartja felelősnek a hírportál átalakulásáról, szétveréséről szóló információk kiszivárgásáért, ezért hívták vissza a lap igazgatóságából. A most lemondott Pusztay az állományülésen arról beszélt, hogy olyan igazgatósági határozat született múlt héten, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani, így várható volt a mai lépése.

Source

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.